Bent u op zoek naar een goede fysiotherapeut in Geleen?
Bij Fysiotherapie Lindenheuvel bent u in bekwame handen.

Claudicatio Intermittens

Etalagebenen

Uw Specialist :

Claudicatio Intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, worden veroorzaakt doordat de slagaders van het been door aderverkalking zijn vernauwd. Deze vernauwing zorgt voor een verminderde aanvoer van bloed en dus van zuurstof naar de beenspieren. Dat zorgt voor pijnklachten tijdens het lopen, in uw voet, kuit, dijbeen of bil, afhankelijk van de plaats van de bloedvatvernauwing. Tijdens het lopen hebben de beenspieren immers meer zuurstof nodig dan in rust. Als u stilstaat, komen de spieren tot rust en kan het zuurstoftekort worden aangevuld. De klachten nemen dan weer af.

Fysiotherapie en etalagebenen

Door de pijn bent u misschien geneigd minder te bewegen, waardoor de klachten eigenlijk alleen maar verergeren. Onze fysiotherapeuten helpen u om in beweging te blijven en de problemen die u in uw dagelijkse leven ondervindt te verminderen.

Looptraining

Doordat lopen met etalagebenen pijn doet, gaat u misschien wel op een verkeerde en geforceerde manier lopen. Dit kost echter veel energie en werkt op den duur juist averechts. Looptraining onder begeleiding van onze fysiotherapeuten is effectief gebleken: uw coördinatie verbetert en u kunt steeds verder lopen zonder pijn. Ook specifieke vaardigheden zoals traplopen oefenen we met u tijdens de looptraining.